Предпазен шлем
Предпазен шлем / live.varna.bg
Домоуправителите в града ще получат второ зареждане с препарати

Варненска фирма произвежда предпазни шлемове.

С екипа от млади хора се срещна кметът на града Иван Портних. 

Първата партида се очаква да е готова днес, след което ще бъде изпратена на хората, които са на първата линия с борбата с коронавируса – лекари, медицински сестри, полицаи, социални работници, доброволци. С тях ще бъдат подсигурени и екипите, които са на КПП-та на входовете на Варна. "В комбинация с маска, шлемовете са добро средство за предпазване и неразпространяване на вируса", коментира кметът.

"Успяхме да организираме други варненски фирми, които от седмица шият предпазни маски и защитни облекла. Благодаря им, че не спекулират с цените и правят всичко възможно да осигурят максимално количество продукция.  До дни очакваме и голяма пратка на маски от чужбина", заяви още Иван Портних.

Той благодари на хората, които съдействат активно в доставките и производството на дезинфекционни материали. Предстои домоуправителите на етажни собственици да получат второ зареждане с препарати, като графиците ще бъдат подготвени от районните администрации. При получаването, хората отново трябва да бъдат внимателно инструктирани за начина на ползване на препаратите.