Финландски битаци
Финландски битаци / netinfo
Финландец отишъл в Русия да се напие през уикенда. На връщане пробвал да прекара три кашона с водка през границата. Митничарите го засекли и поискали да ги конфискуват. Финландецът се обадил на шефа си, взел си отпуска, взел водката и се върнал 200 метра назад в руска територия. Скрил се в гората и 10 дни пил. Докато не изпил всичко. Случката е зимна при минусови температури. Съвсем истинска от преди няколко години.

Българин отишъл във Финландия и прекарал през границата 900 бутилки вино. Продал ги с надценка и купил дънки на сина си от финландския “Кореком”. Ако тази история е вярна, пратете този българин посланик в Саудитска Арабия. Да продава там вишновка, докато не го гепят. Просто Финландия е прекалено либерална държава за българския битак.

Ходи ли да чука по пристанищата българският посланик във Финландия. Защото се държи като български моряк. Който купува от шипшандъра в Гърция картон цигари за 8 евро и после го продава в Италия за 20 евро.

Иска ми се тази история да не е вярна. Не защото ще се изложим пред чужденците. Или пък посланикът Венелин Цачевски ми е братовчед. А защото е супер кокошкарска. Един посланик трябва да краде сериозно, а не да прави битак. Един посланик трябва да краде поне колкото един шеф на “Топлофикация”. И да прибира рушвети поне колкото данъчен от миналата седмица.

Не знам точно какво бачка един посланик. Не знам по колко кафета пие на ден, колко вестници прочита, колко пъти опъва секретарката на дивана. Нищо не знам за работния ден на посланниците. Но съм сигурен, че има и по-добър начин да откраднеш. И то повече пари. Примерно да намериш инвеститор, за каквата всъщност официална работа си отишъл в чужда държава. Да му обещаеш, че ще говориш с едни хора и ще оправиш нещата бързо, ако построи завод в България. После да вземеш от него кинти за услугата и да ги разделиш тук с двама министри и един кмет. Това трябва да прави модерният посланик. И чак когато работата стане, да почерпи по едно, ако е останал непродаден алкохол.

Българския посланик във Финландия Венелин Цачевски днес по Дарик разказа своята версия. Тя е, че ДПС го саботира, че посланик се става с връзка. Това, което не казва, е как той е станал посланик. Това никой няма да ви го каже. Както и никой няма да ви каже как ще бъде избран този, който ще отиде на неговото място. И от него вече може да очаквате да вари лютеница и да затваря компоти на двора на посолството. Щото също няма да има акъл да измисли по-голяма далавера.

Историята за Венелин Цачевски може да не е истинска, но има поука. Колкото и да си осран, винаги можеш да се оправдаеш с ДПС. И ако ДПС наистина го саботира, за да изпрати там свой човек, значи Цачевски е голям глупак. И не e измислил финландската далавера, която са измислили в ДПС.