Филмът Футболни хамелеони получи награда Пиер дьо Кубертен
Филмът Футболни хамелеони получи награда Пиер дьо Кубертен / netinfo
Управителният съвет на Олимпийски клуб-Варна връчи награда “Пиер дьо Кубертен” на създателите на филма “Футболни хамелеони”.

Основната идея за филма се родила през 2000 година. В лентата се показват зрелищните сблъсъци, които родните футболни агитки спретват, както по стадионите, така и извън тях.

Стойчо Шишманов, който е сценарист и режисьор на филма споделя, че за заснемането на лентата са били нужни 7 години. Забавянето е заради липсата на спонсори.

Заснемането на лентата бе изключително опасно, защото операторите влизаха в агитките на отборите и бяха удряни, блъскани и заплашвани. Веднъж екипът ни бе нападнат от футболни хулигани до стадион в столицата и по чудо някой от нас не пострада, а само бе счупен обективът на една от камерите ни, уточнява Шишманов.

Изпълнителят на главната роля във филма “Футболни хулигани” Стойко Пеев е категоричен, че няма да стъпи на български стадион през следващите 15 години. Нежеланието му е провокирано от факта, че на два пъти хулигани на стадиона са го били и запалвали ризата му, а веднъж дори и косата му.