/ iStock/Getty Images
Фестивалът „Пясъчни творения“ ще се състои на 17 юли на плаж „Калиакра Маре“ в курортен комплекс „Албена“, съобщават от пресцентъра.

За седми пореден път събитието ще предизвика малки и големи да сътворят в рамките на един час фигури от пясък, украсени с дарове от морето. Предишните издания събраха над 400 участници от цял свят на плажа пред Държавен културен център „Двореца“ в Балчик, припомнят от ваканционното селище.

Регистрацията започва от 8:30 часа, а откриването – половин час по-късно. В 10:00 часа жури ще оцени всички пясъчни фигури, а авторите на най-добрите от тях ще получат своите награди в 11:00 часа.

Заявки за участие се приемат до 15 юли. Предизвикателството е подходящо за семейства и деца от 3 до 18-годишна възраст, които могат да участват индивидуално или на групи. „Скулпторите" трябва да носят собствени кофички и лопатки, припомнят домакините.

От 2019 г. фестивалът „Пясъчни творения“, който се организира съвместно с неговия инициатор и носител на Будителска младежка награда за благородство и доблест Мартин Кръстев, е част от календара на Министерството на културата. При лошо време събитието ще се състои на друга дата, казват от курорта.
БТА