Фекалии бликат в мази заради строеж на луксозна сграда?
Фекалии бликат в мази заради строеж на луксозна сграда? / netinfo
Мазите на ул. “Войнишка” №5 плуват във фекалии, видя репортер на Дарик след сигнал на живеещите в блока.

Mръсният канал за пръв път бликнал в приземните помещения още преди десетина дни, но тогава наводнил само една маза. След снощния дъжд ситуацията се е утежнила. Пострадали са всички мази във вход Б на въпросния блок.

Проблемите на хората в блока започнали още преди година със строежа на бул. “Осми Приморски полк”, успоредно на който е ул. “Войнишка”. На булеварда се строи супер луксозна жилищна сграда, известна като “Оркид гардънс”. В продължение на 12 месеца по улица “Войнишка” минавали 60-тонни камиони, които са деформирали настилката.

Потърпевшите от блока смятат, че тръбата, която е за мръсния канал на сградата, минава точно под пътния участък, по който се движат тежките машини. Вече са подадени 5 жалби в общината от пострадалите граждани. От там веднъж са санкционирали фирмата-изпълнител на строежа, но нищо друго не е направено, жалват се хората от блока. Шумът е ужасен, къртят и копаят вечерно време, допълва друг от потърпевшите.

Работниците от строителната площадка споделиха пред Дарик, че при изкопни работи са скъсали основната тръба, която извежда отходните води на блоковете на ул. “Н. Геров”, които сега се изливат в строежа. Проблемът частично е решен. Взели сме помпа, която да изпомпва фекалиите от прекъснатата тръбата до отходната шахта в района, но не сме виновни за фекалиите, които извират в мазите от ул. “Войнишка” №5, категорични бяха строителите.

За Дарик радио директорът на дирекция към район Приморски “Контрол по строителството” Валентин Димитров каза, че знае за проблема. На място има изпратен екип от трима души, които след проверката ще санкционират строителя. Ще бъде направено всичко възможно да бъде увеличена мощността на помпата, която изпомпва отходните води от ул. “Н. Геров”, залели строителната площадка.

Според общинския специалист не е установено със сигурност дали строежът е причината за проблема на ул. “Войнишка” №5.