Така трябва да изглежда скоро стадион Варна
Така трябва да изглежда скоро стадион Варна / „Таню Димитров и Партньори АД”
Комплексът ще бъде съвкупност от съоръжения, сгради и инфраструктура, проектирани по най-модерни технологии
Спортен комплекс „Варна” е най-модерният мащабен проект в съвременната история на България за изграждане на комплекс за спорт, забавления и отдих. Това отбелязват от „Таню Димитров и Партньори АД” в презентацията си за стадион „Варна”. Проектантското бюро е разработило конструкциите на стадиона.

Комплексът ще бъде съвкупност от съоръжения, сгради и инфраструктура, проектирани по най-модерни технологии, съчетаващи в себе си уникален дизайн и впечатляващи архитектурни решения, посочват от варненската компания, в чийто портфолио са и проектите за зала „Арена Армеец” в София и стадион „Лудогорец Арена“ в Разград.

Строежът на стадион „Варна” продължава (СНИМКИ)

След построяването си комплексът в морската столица ще разполага с трибуни за 22 600 души. Общата разгъната площ на цялото съоръжение ще е 51 550 кв.м. От тях 23 130 кв.м. са предвидени за паркинг със 716 места.

Обектът ще има четири нива. Първото е за футболно игрище, подземен паркинг, съблекални за играчите и треньорите. Предвидени са още зала за пресконференции, конферентна зала, VIP вход, офиси, складове. Президентската ложа, бизнес ложите, офисите, конферентните зали, залата за спортна гимнастика, фитнесът и съблекалните ще бъдат разположени на второ ниво. Ниво три е за заведения за бързо хранене, ресторанти, бизнес клуб и бар. Фитнес център с разгъната площ 817.6 кв.м ще има на четвъртото ниво.

Търси се финансиране за завършването на стадион "Варна"

Първият конструктивен бетон на стадион „Варна” беше излят през октомври 2015 г. Очаква се съоръжението да бъде завършено догодина или най-късно през 2019-а.