Джованито е в страната, с автомати стреляли по  жена му и детето
Джованито е в страната, с автомати стреляли по жена му и детето / netinfo

Все още няма задържани за вчерашната стрелба във вилна зона "Свети Никола" край Варна. От снощи са вдигнати КПП-тата на изходите на Варна. Това съобщи за Дарик шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров.

Инцидентът стана около 16,30 часа вчера близо до хотел „Казабланка". Неизвестни простреляха 35-годишната Марияна Куртева и 11-годишният й син Калоян. Майката и синът пътували с Порше Кайен. Килърите ги причакали на прибиране към дома.

Нападателите са били двама и са стреляли по джипа с автомати Калашников АК-74, посочи комисар Димитров. В колата е имало още едно дете - дъщерята на пострадалата. Момиченцето обаче не е пострадало.

Пострадалите са съпругатa и синa на известния на полицията Ивайло Паунов-Джованито. Името на криминално проявения мъж се свързва с множество автокражби. Паунов е осъждан през 2003 година в Кралство Испания. Именно там Джованито се подвизава през последните години. Той е известен и с това, че на два пъти е сменял имената си, заради което пък е наричан Джованито-Стоте имена. В началото на 2005 г. килър го простреля в собственото му заведение "Сохо" в центъра на Варна. Оцеля и в бомбен атентат, когато взрив избухна под мерцедеса му, паркиран в подземния паркинг на хотел "Черно море", припомня Дарик.

„Паунов е в страната. Снощи разговаряхме с него", разкри шефът на варненската полиция. Работата по случая продължава.

Състоянието на простреляните е стабилно. Все още са в реанимация, съобщи доц. Лидия Петкова, изпълнителен директор на МБАЛ „Св. Анна". Непосредствена опасност за живота на двамата няма. Но огнестрелните наранявания са непредвидими като усложнения, коментира доц. Петкова.

Майката има огнестрелни рани в бедрото и лопатката, а 11-годишният й син е ранен в бедрото и глутеуса. Следобед жената ще бъде оперирана. Счупването на бедрената й кост е доста сложно, обясни шефът на болница „Св. Анна".