Джиков подари салса парти на варненци
Джиков подари салса парти на варненци / Предизборен щаб

Най-голямата Руеда във Варна стана факт по време на латино хепънинга, който подари на варненци кандидатът за кмет на града с № 49 Добромир Джиков. В зала “Конгресна” на ДКС всички латино клубове в морската столица се събраха под един покрив, за да покажат своите възможности. Понеже хубавия танц не може без хубава музика, за това се погрижиха Калин Вельов и неговата група. Водещият Иван Чешмеджиев и DJ Willy също се раздадоха за над 2000-те посетители на уникалното парти.

Добромир Джиков заяви от сцената на “Конгресна”, че е избрал този подарък за варненци, за да покаже, че предизборната кампания може да бъде и весела, а не сива и скучна.

Добромир Джиков представи част от Гражданската експертна листа с № 49, която вече е част от Европейската асоциация на гражданските листи (ECLA). Именно по този повод  на сцената се качи и Донатела Роминели - началник на кабинета на президента на ECLA. Г-жа Роминели заяви, че обича Варна и ще пренесе тази обич със себе си в Рим. Италианката призова варненци да подкрепят Добромир Джиков, защото той е реална алтернатива на традиционните политици.
Синът на Добромир Джиков Емил бе подготвил изненада за баща си и поиска микрофона.

Пред публиката малкия Емо обяви, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Латино фиестата се вихри до късно вечерта.