Дървена ваканция до края на седмицата
Дървена ваканция до края на седмицата / netinfo

"Дървената" ваканция на варненските ученици ще продължи до края на седмицата, реши кризисният щаб към общината. Причината за удължаване на неучебния период са ниските температури във Варна, заради които препоръчителните 18 градуса се достигат трудно в класните стаи.

Във връзка с “оформянето” на срочните оценки на учениците - при необходимост педагогическият съвет на всяко училище ще вземе конкретно решение за реда и начина, по който срокът ще бъде удължен. Сериозни ел.аварии към настоящия момент няма. Срокът, в който общината трябва да предяви претенциите си към фирмата Е. ОН за нанесените в резултат на токови удари щети на общинско имущество, изтича утре.

ВиК-аварии в момента също не са регистрирани, като се изключи ниското налягане по водопроводите в част от с. Каменар. Градският транспорт нормализира графика си на обслужване. Селата в състава на община Варна не съобщават за проблеми.            

Бърза медицинска помощ през денонощието са получили 40 души. 2 600 бебета са получили храната си в разливочните пунктове днес, 500 варненци са обслужени от Домашния социален патронаж, а над 800 човека са получили храна в социалните кухни на територията на общината. Ситуацията при сметосъбирането и сметоизвозването също се нормализира.

Фирмата “Титан”, към работата на която имаше претенции, навакса закъснението и влезе в ритъм. Продължават усилията на община Варна за намаляване на количествата сняг по централните улици и кръстовища и в кварталните зони. Камионите, натоварени със сняг, са извършили общо 161 курса до местата за депониране на снежните маси, което се равнява приблизително на 3 200 куб. м. сняг.            

Напълно проходими са и трите подхода към м. Добрева чешма, а също и подходите към трите магазина за хранителни стоки. Продължава разчистването на междублоковите пространства в кв. Левски и район „Младост”.