Две деца загинаха след игра с огън
Две деца загинаха след игра с огън / снимка: Reuters, архив
Две деца загинаха при мистериозен пожар
59568
Две деца загинаха при мистериозен пожар
  • Две деца загинаха при мистериозен пожар

Две малки деца починаха при пожар във варненско село. Те са били открити обгорели и обгазени в дома им. Същевременно сигнал за пожар не е бил подаван в пожарната служба.

Трагедията се е разиграла преди обяд в село Гроздьово. В 10.44 часа момченце на 2 г. и 8 месеца и момиченце на 1 г. и 5 месеца били докарани от дядо си в медицинския пункт в Долни Чифлик. Децата, които са от ромски произход, вече били починали, обясни пред Дарик д-р Антонета Касабова, зам-шеф на Спешна помощ във Варна.

Междувременно стана ясно, че сигнал за пожар не е постъпвал. От пожарната знаят за случая от колегите си от полицията. "Официално никой не е търсил помощ от нас", заяви комисар Тихомир Тотев, шеф на Областната противопожарна служба.

От полицията съобщиха, че игра с огън е вероятната причина за фаталния инцидент. Тази сутрин 25-годишната майка на малчуганите ги оставила в къщата и излязла. Около 10 часа тя и нейни близки видели, че от дома излиза дим. Влезли вътре, изнесли децата и дядо им ги откарал до медицинския пункт.

При огледа е установено, че пожарът е възникал в стаята, в която са били децата. В нея е имало печка на твърдо гориво, но пожарът не е тръгнал от нея. В близост до детска кошара са намерени множество клечки кибрит и кутия кибрит. Открити са обгорели завивки и други предмети.