Двама за по 9 години в затвора за брутално изнасилване
Двама за по 9 години в затвора за брутално изнасилване / netinfo
28-годишните Кръстьо Василев и Стоян Димитров от варненското село Езерово ще лежат по 9 години в затвора заради изключително бруталното изнасилване на непълнолетно момиче от същото село, извършено през април миналата година. Това реши състав на Варненския окръжен съд, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Зверското изнасилване станало посред бял ден. Двамата изнасилвачи отмъкнали детето направо от училищния двор пред очите на приятелките й, като буквално са я влачили до бетонен мост край селото. Василев и Димитров са били прословути със своята агресия, която често проявявали дори без да бъдат провокирани. Близо 2 часа двамата едновременно са изнасилвали и са блудствали с момичето. През цялото време на жестоката гавра те са я обиждали и унижавали. Изпадналото в шок дете не успяло да поиска помощ от хора, които са минавали наблизо.

Две съдебно психиатрични експертизи установили, че бруталното и жестоко престъпление е нанесло тежко пострамватично увреждане на момичето, което продължава да е на медикаментозно лечение.

За нанесената жестока психическа травма Василев и Димитров ще трябва заплатят солидарно на момичето общо 55 хиляди лева като обещетение за неимуществените вреди, нанесени в резултат на изнасилването и блудството.

Двамата подсъдими бяха осъдени по съкратено съдебно следствие след като признаха вината си. Така съдът бе длъжен да им даде наказание под минимума, предвиден от закона за конкретното престъпление, което за това престъпление е минимум 10 години лишаване от свобода.