Двама удавници за ден край Варна
Двама удавници за ден край Варна / Дарик Варна

53-годишен молдовски гражданин се удави вчера следобед в курорта „Св. св. Константин и Елена". Нещастният инцидент е станал на плаж „Север" около 16 часа, съобщи шефът на ДКЦ 1 „Св. Клементина" д-р Иван Иванов, чийто медицински екипи осигуряват медицинското обслужване на варненските плажове.

Александър Иванович бил на плажа с компания, но никой не видял кога е влязал в морето. Сигналът за труп на около 40 метра навътре във водата подал очевидец. Тялото било по корем, което означавало, че става въпрос за удавяне. Реанимационните действия на медиците не дали резултат. Възможно е молдовецът да се е удавил заради мъртвото вълнение. Възможна причина за инцидента е и влизането във водата след обилно хранене, според д-р Иванов.

Труп на удавник бе открит и в езерото пред гара Тополи снощи около 19:40 часа, съобщиха от полицията. Трима спасители от група за аварийно-спасителни дейности към „ Гражданска защита"- Варна са извадили трупа. На място е бил екип на Терто РПУ- Варна, екип на Гранична полиция, следовател и съдебен лекар. Причините за инцидента се изясняват.

Седем души са се удавили от началото на лятото във Варненско. Повече бяха удавниците през миналите две лета - 10 през 2009 г., и 8 през 2008 г.