Два пъти избори е недемократично, смята министър
Два пъти избори е недемократично, смята министър / netinfo
Провеждането на избори два пъти това лято не е добре за демокрацията. Това заяви във Варна министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

Министерството има пълна готовност да поеме напрежението на годината – изборите за Европарламент и ново Народно събрание, категоричен бе министърът. Според Василев, в организацията на изборите се ангажират около 100 хиляди души, които работят няколко седмици. Цялата тази операция пък ще трябва да се проведе два пъти тази година.

“Въпреки призивите ни за по-бързи промени в изборното законодателство, нашите най-лоши прогнози се сбъднаха и промените ще бъдат приети в последния момент”. Така министър Василев коментира все още неприетите промени в изборния закон. “Незнам какъв ще бъде законът, но няма да бъде такъв, какъвто очакваме”, заяви Василев.

Министърът на държавната администрация вече е предупредил подчинените си да имат готовност за решаване на всякакви екстравагантни задачи, дори и законът да бъде приет на 5 май. Според министър Василев, има всякакви екстравагантни идеи за промяна в изборния закон, някои от тях и добри, но те отново ще бъдат приети в последния момент. “Има време за всичко, дори и за промяна в Конституцията, ако има политическа воля. Нямам обаче усещането, че такава има”, коментира още Василев.