Дянков: Доказал съм като финансов министър, че съм стиснат
Дянков: Доказал съм като финансов министър, че съм стиснат / снимки: Дарик Варна

Държавата ще отдели пари за обезщетение на собствениците на имоти, които граничат с Дупката в центъра на Варна. За сметка на държавния бюджет ще е и продължаващото премахване на бараките около изкопа. Това обяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков след посещение на място.

Все още се водят преговори със собствениците за откупуването на терена в Дупката, който се държи от две отделни групи, разкри министърът. Той на няколко пъти отказа да отговори на въпроса колко ще струва сделката за парцела. „Доказал съм като финансов министър, че съм стиснат, така че...", лаконичен бе Дянков.

Колкото и пари да струва прехвърлянето на собствеността в Дупката, държавата ще ги даде, обеща вицепремиерът. Премахването на трите шахти със стърчаща арматура в изкопа пък ще започне преди да се стигне до сделка за имота.

Дянков Доказал съм като финансов министър че съм стиснат
netinfo

Факт е, че от 20 години тук нищо не е правено. Виждате, че вече се работи", отбеляза Симеон Дянков. Той разкри още, че в Министерството на културата вече се работи по изработването на проект за бъдещето на Дупката. Идеята е изкопът, който зее от десетилия, да се превърне в музей под открито небе, който да стане част от модерния пешеходен ринг на Варна.

На финансовия министър се наложи да дава обяснение и за една друга дупка в центъра на Варна. Пенсионер отправи към министъра въпрос на английски за дупка по централната пешеходна улица. „Уот ис дис?", попита възрастният мъж, сочейки разбита решетка на една от шахтите. Дянков опита да обясни на варненеца, че съвсем скоро централната зона на града ще изглежда по коренно различен начин.

Дянков Доказал съм като финансов министър че съм стиснат
netinfo