Домашен арест за уличен в серия крупни кражби
Домашен арест за уличен в серия крупни кражби / netinfo
Бисер Иванов, обвиняем за серия от крупни кражби, остава с мярка за неотклонение "домашен арест”. Това реши Варненският окръжен съд, съобщават от пресслужбата на институцията. Бисер е под домашен арест от януари тази година, определен му от Апелативния съд във Варна.

По това дознание в края на юни миналата година във Варна бяха арестувани общо 4-ма мъже - Бисер, Бранимир Стоянов, Александър Василев и Петър Стоянов. Бранимир бил задържан във варненски хотел, където открили множество компютри, пари и други вещи. Първоначално мъжете са били обвинени за кражба и разследването е било под наблюдението на Районна прокуратура.

През ноември миналата година четиримата бяха обвинени за извършването на серия от крупни кражби в рамките на една година. Според обвинението размерът на установените кражби до настоящия момент възлиза на близо 500 000 лв. Групата се придвижвала с автомобили, в чиито багажни устройства са били намерени и иззети вещи, улесняващи кражбите на коли и устройство, заглушаващо електронните честоти.

Всички обвиняеми по това дело са с по-леки мерки за неотклонение от "задържане под стража". Александър Василев и Петър Стоянов са под домашен арест от януари тази година, а Бранимир е под "парична гаранция " в размер на 10 000 лв.