Доц. Бозов помогнал на пострадалите в обърнатия автобус на Бареков
Доц. Бозов помогнал на пострадалите в обърнатия автобус на Бареков / снимка: 24chasa.bg

Около 20-ина души са пострадали при пътен инцидент снощи в около 23,30 часа между Каспичан и Провадия, пише petel.bg. За щастие тежко ранени няма, увериха дежурните лекари.

Автобус, който пътувал от София за Варна и превозвал около 50 делегати, които участвали в конгреса по учредяването на партия „България без цензура", се преобърнал заради поледицата. Сред пътниците бил и доц. Христо Бозов, който е бивш управител на варненската Военноморска болница. След преобръщането именно той оказал първа помощ на пострадалите до пристигането на спешните екипи на мястото на инцидента. Били са пратени линейки от Провадия, които транспортирали шестима пострадали до МБАЛ „Св. Анна". По данни на лекарите травмите им не са били тежки.

В ефира на Нова телевизия, в предаването на Люба Кулезич, лидерът на новоучредената партия Николай Бареков благодари лично на доц. Бозов за оказаната помощ на пострадалите. „Изкарахме една безсънна нощ", коментира той.

Като цяло обстановката към момента в област Варна въпреки зимните условия и образувалата се поледица е спокойна, коментира говорителят на варненската полиция Ивана Милева. Тя посочи, че тежки инциденти не са били регистрирани през изминалото денонощие.