До месец откриват летния сезон с нова атракция на плажа
До месец откриват летния сезон с нова атракция на плажа / Дарик Варна, архив

Това лято варненци и гостите на града ще имат възможност да се радват на нова атракция на плажа. Това разкриха пред Дарик от фирмата концесионер „Лазурен бряг 91“. Какво точно ще представлява тя обаче засега се пази в тайна, тъй като все още се водят преговори, преди окончателно да се подпише договор между двете страни.

В средата на май, ако времето позволи, във Варна ще бъде открит летният сезон. Тази увереност изрази пред Дарик Андрей Василев - търговски пълномощник на концесионера на варненските плажове. Дотогава пясъчната ивица ще бъде почистена и снабдена със спасителни и медицински екипи. Набирането на спасители е възложено на фирма подизпълнител. Отново средната възраст на плувците е над 40 години.

И това лято на южния плаж ще има екопроблем, призна Василев. Той ще бъде решен, едва когато бъдат изградени вторият етап на пречиствателна станция „Варна“ и канално-помпената станция на „Акациите“. Положението с Шокаровия канал също остава тежко.

Това лято цени на шезлонги и чадъри няма да бъдат вдигани, обеща Андрей Василев. В зависимост от местонахождението на плажа, те ще бъдат наемани за между 2 и 5 лв. всеки, както беше миналата година. Василев увери, че укрепването на ската и работните действия на „Алея Първа” няма да нарушат спокойствието на летовниците.