До 16-ия етаж пеша
До 16-ия етаж пеша / netinfo

Да стигат до домовете си пеша,а вечер и на тъмно, са принудени живущите в един 16-етажен варненски блок. Заради изгоряло ел.табло, обитателите на блок 26 на ул."Капитан лейтенант Тодор Соларов"(бивша "Морска Сирена") вече седмица са без асансьор и стълбищно осветление.  Блокът се намира на гърба на Висшето военноморско училище, близо е и до Спортна зала.

Ел.таблото изгоряло на 5 май. От тогава досега около 100 домакинства са без асансьор и осветление. На горните етажи живеят предимно пенсионери, за които слизането и качването се оказва мъчение, установи проверка на Дарик.

Многобройните оплаквания в електроразпределителното дружество Е.ОН са останали без резултат до момента."Монополистът Е.ОН е единственият, който може и има право да постави електромер и да пусне тока", се посочва в съобщение на Домсъвета, разпространено във входа на блок 26. От напечатаното става ясно, че централата на компанията във Варна е била информирана за проблема на 7 май, два дни след злополучния инцидент.

"Всеки може да помогне ако има познат в системата на Е.ОН", се посочва още в писмото  до съседите. От Домсъвета са проверили, че законовият срок за отстраняване на проблема е една седмица.

Отговорът на Е.ОН - ще бъдат сложени нови електромери и табло, но без ремонт на инсталацията, който от блока трябва да платят, асансьор и светлина по стълбите няма да има.