Днес заседава Градският парламент
Днес заседава Градският парламент / netinfo
51-вото заседание на Общинския съвет започва в 9 часа в зала "Пленарна" на общината. В първата част на сесията се очаква да бъде приета програма за развитие на общинското здравеопазване, която включва създаването на нов общински център за хемодиализа, разширяване на АГ болницата, закупуване на апарати за реанимацията и анестезиологията на Многопрофилната болница "Св. Анна", както и осигуряване на средства за ремонт на хирургията и урологията в лечебното заведение.

Едно от предложенията, което ще бъде гледано на тематичната сесия, е отдаването на общински терен, върху който да бъде изградено общежитие за преподаватели от Медицинския университет. Ще се вземат и решения, свързани с финансирането на общинските поликлиники и разширяването на капацитета на детските ясли и градини.

На сесията днес се очаква председателят на Градския парламент, Борислав Гуцанов, да поиска от кмета да забрани издаването на разрешения за извършване на строителни дейности в някои проблемни райони на града, докато не бъде изготвено заданието на Общия устройствен план. Пред Дарик радио Гуцанов прогнозира, че забраната ще продължи не повече от 3-4 месеца - време, за което се очаква да бъде изотвено заданието на общия устройствен план, с който трябва да бъдат съобразени и бъдещите строежи. Председателят на Общинския съвет подчерта, че евентуалната забрана няма да спре действащото строителство в проблемните райони.

Общинските съветници ще гласуват и предложение за задължаване на председателя на Градския парламент и кмета на Варна да предприемат необходимите действия за осъществяване на процедура за актуването на Фестивалния комплекс като общинска собственост.