Дискотеките след полунощ – само при чисто досие
Дискотеките след полунощ – само при чисто досие / netinfo
Увеселителните заведения във Варна, които искат да работят след полунощ, ще трябва да разполагат със специални разрешителни, издадени от Общината. Това предвиждат промени в Наредбата за търговската дейност, които кметът Кирил Йорданов смята да предложи на местния Общински съвет.

Според предложението на градоначалника работното време на заведенията в града трябва да е от 9 до 24 часа. Освен това силна музика ще може да се пуска само до 23,30 часа, което е с един час повече, отколкото в Европа, посочи кметът.

Разрешителните за работа след полунощ до 6 сутринта ще се получават при представяне на няколко задължителни документа – удостоверение за категоризация, липса на задължения към Общината, протокол за нивото на шума, издаден от РИОКОЗ, договор с лицензирана охранителна фирма, становище от полицията за констатирани нарушения на обществения ред през последните 12 месеца, както и сертификат за пожарна безопасност, включващ паник бутон.

Увеселителните заведения, намиращи се в жилищни сгради, ще трябва да представят и протокол-разрешение от общото събрание на живущите там, разясни предложението си кметът Йорданов.

Разрешителните за удължено работно време ще се отнемат при нарушаване на изискванията за допустим шум, при наличие на 2 или повече нарушения на обществения ред, констатирани от полицията, както и при системно нарушаване на регламентираното работно време, посочи градоначалникът.