Директорки прекараха няколко денонощия в забавачници
Директорки прекараха няколко денонощия в забавачници / netinfo

Директорките на детските градини в Златни пясъци и Каменар са  прекарали денонощията от 19-ти до 22-ри януари в детските заведения. Причината са лошите метеорологични условия през последните дни и нуждата от грижи за децата. Това заяви зам.-кметът по образованието Коста Базитов. Той уточни, че става въпрос за ръководителките на ОДЗ № 31 “Боров кът” Елия Николова и на седмична детска градина № 34 “Горски кът” Мария Узунова.

Няма проблеми с отоплението в училищата и детските градини, каза още Базитов. Той допълни, че в момента резервоарите за промишлен газьол разполагат с 415 тона гориво. С него се отопляват 31 училища и 35 детски градини. На топлоенергия са 7 училища и 10 детски градини, каза Базитов. Той уточни, че в тях също се поддържа нужната температура. С природен газ се отопляват 9 училища и една детска градина, при които също не се отчитат проблеми.

23 училища са сключили договори с охранителни фирми, посочи Базитов. Общият брой на учебните заведения в морската столица е 43. Две от тях са в процес на избор на фирми, 6 решават въпроса с промяна в длъжностната характеристика на наличния щат, 13 имат назначени пазачи от щата си, помощното училище е изцяло със СОТ, а това в Константиново е без необходимост от охрана. Тези данни изнесе зам.-кметът по образованието.