Димо Стоев се прицели в Максуда
Димо Стоев се прицели в Максуда / Дарик Варна

Незаконното строителство в ромския квартал „Максуда”, намиращо се на публична общинска земя, да бъде премахнато, обеща кандидатът за кмет на Варна на партия РЗС Димо Стоев, ако варненци му гласуват доверие. Той подчерта, че става дума за около една трета от територията, а останалите две трети са ангажимент на държавата.

Финансистът посочи, че ако заеме кметския стол, ще работи за превръщането на Варна в хармоничен град с условия за бизнес, за повишаване на жизнения стандарт, привличане на инвестиции и стимулиране на икономическото развитие. Според него морската столица е била динамично развиващ се град, който през последния мандат е загубил лидерството си сред черноморските общини.

Димо Стоев е на челото на листата на РЗС за общински съветници. Средната възраст на кандидатите е между 30 и 40 години. В голямата си част те са икономисти, инженери, юристи, специалисти по управление на европейски проекти. На второ място в листата е председателят на РЗС във Варна Камен Каменов – управител на частен бизнес. Трети е бившият митнически инспектор Йордан Биков. Поредните места са за Славея Сурчева и Николай Друмев.

Повечето от хората, с които РЗС атакува местната власт, нямат партийно ченство и участват в листата на партията като експерти в сферите, в които работят.