Димитър Карбов: НФСБ получи очаквана подкрепа, изборните резултати са реални
Димитър Карбов: НФСБ получи очаквана подкрепа, изборните резултати са реални / НФСБ

„В Общинския съвет няма да сме нито опозиция, нито ще поддържаме мнозинството. Ще подкрепяме всяко разумно решение и ще се противопоставяме на всяко безумно. Ще се стараем да пазим добрия тон и да бъдем коректив в Общинския съвет“. Това заяви в предаването „Зала Пленарна“ на Дарик общинският съветник от НФСБ Димитър Карбов.На въпрос защо той не обжалва резултатите от изборите както други кандидати за кмет, Карбов отговори, че според него изборните нарушения не са дали отражение върху изхода от варненските избори.

Според него изборните резултати са реални и партията е получила подкрепа, каквато е очаквала.

„Изборни нарушения имаше, дори фрапиращи. Но не може да се каже, че са дали отражение върху резултата“, смята Карбов.

НФСБ успя да вкара в местния парламент двама свои представители.

Първото, за което те ще настояват, е въвеждане на електронно управление на общината. Администрацията трябва да стане лесна, удобна и в услуга на гражданите, смята Карбов.

По негови думи той и колегата му Ганчо Ганев няма да търсят задължително подкрепа от други съветници, за да сформират група.

„Не е задължително да имаш група и да отговаряш на регламента, за да можеш да даваш отговорни решения. Ако решенията са правилни, не виждам пречка да бъдат приети. Дали ще сме група или не, не е важно. Не сме влезли в Общинския съвет да се ползваме от привилегии на постове и длъжности, а да работим за подобряване живота на варненци“, коментира съветникът.