Девня Цимент и Вулкан Цимент спират пещите си
Девня Цимент и Вулкан Цимент спират пещите си / netinfo

Девня Цимент и Вулкан Цимент обявиха, че временно са спрели  всички пещи в двата  завода. Тези действия са в следствие  на дългосрочното и сериозно въздействие  на икономическата криза върху българската  строителна индустрия. Компанията отчита спад в търсенето на произвежданата продукция с повече от 40% през 2009 година, в сравнение с миналата.       
                                                     
Планираното спиране се очаква да продължи около два месеца – през декември 2009 г. и януари 2010 година. Тези действия са с цел оптимизиране на разходите и складовите наличности през зимния сезон. През този период повечето служители ще бъдат в платен отпуск или на друга работна позиция. Девня Цимент и Вулкан Цимент ще продължат операциите по смилане на цимент и доставки, с цел да отговорят на нуждите на своите клиенти.

Това е  третият път през тази година, когато компанията предприема такива действия, като подобно спиране на пещите бе предприето през месеците март и август в двата завода. Тези действия отразяват сериозността на настоящата икономическа ситуация и са безпрецедентни в историята на Групировката в България през последните 10 години.

Девня Цимент и Вулкан Цимент са част от Италчементи  Груп. Групировката оперира в България от приватизацията през 1998 г. и е лидер на пазара на циментопроизводство.   Италчементи е петият по големина циментов производител в света и най-големият доставчик в средиземноморския басейн.