Дете пострада при взрив на газова бутилка
Дете пострада при взрив на газова бутилка / Sofia Photo Agency

Деветгодишно момиченце е пострадало тежко след взрив на газова бутилка, а дядо му и родителите му са с по-леки наранявания, съобщават от пресцентъра на МВР. Вчера привечер в балчишкото с. Сенокос бащата и дядото на детето решили да използват газова бутилка за отопление.

Оказало се, че газта в бутилката е малко и отоплителният уред не може да бъде запален. За да изкарат цялата налична газ родителите предприели изключително рисковано действие – започнали да обливат студената газова бутилка с топла вода. В резултат на това обемът на газта се разширил бързо и довел до взрив, последван от пожар.

Минути след инцидента на място пристигнали три пожарни екипа, които успели да изкарат от горящата къща пострадалото семейство. Половин час по-късно огънят бил потушен напълно.

Дядото и родителите на детето са с обгорели крайници, а детето е с тежки обгаряния по цялото тяло. Семейството е настанено за лечение във Военноморска болница - Варна. От лечебното заведение съобщиха, че пострадалото дете е с опасност за живота заради натравяне с изгорели газове. Състоянието на майката също е тежко.