Депутатът Георги Ковачев: Записът с гласа ми е сглобен и манипулиран
Депутатът Георги Ковачев: Записът с гласа ми е сглобен и манипулиран / netinfo
Депутатът Георги Ковачев: Записът с гласа ми е сглобен и манипулиран
82329
Депутатът Георги Ковачев: Записът с гласа ми е сглобен и манипулиран
  • Депутатът Георги Ковачев: Записът с гласа ми е сглобен и манипулиран

Като манипулация определи депутатът от коалиция „Народен съюз“ Георги Ковачев записа, в който според Николай Бареков има договаряне за местата на партията в листата на „Реформатори и патриоти“, както и за връзки с бизнесмена Даниел Славов – Дънката.

„Няма представа кога е сглобен подобен запис. Не знам дали е запис и какво е. Аз имам друга представа за водене на кампания. В тази има липса на динамика и толерантност, което личи от атаките“, коментира Ковачев във варненския ефир на Дарик. По негови думи при обсъждането на листата не е имало драми и възражения.

Към бившия си партиен лидер Николай Бареков, който го нападна лично, той се обърна с думите: „Аз имам към него препоръка да си погледне варненската структура, да се яви на избори срещу коалицията, която оплюва, и да сравни изборните резултати.“

Според Георги Ковачев единственият възможен балотаж е между досегашния кмет Иван Портних и кандидата на „Реформатори и патриоти – решението за Варна“ Чавдар Трифонов. Депутатът бе категоричен, че от коалицията няма да застанат зад друга кандидатура.

„Народен съюз“ присъства във варненската листа с шест представители, както и с кандидат-районни кметове за „Владислав Варненчик“ и „Приморски“. Коалицията има собствен кандидат и за село Тополи. Целта е да се създаде дългосрочно стабилна група в Общинския съвет, която да остане заедно до края на мандата, обясни Ковачев, според когото постигането на успех зависи от обединението и диалога.

„Един кмет трябва да бъде инициатор на политически календар, в който да бъдат ангажирани всички политици в града – кметове на районни, съветници, депутати. Идеята е да се провеждат срещи за решаване на проблемите на града“, добави народният представител. Той призна, че в последните години има подобрение в града и се влагат средства, но има отрасли в пагубно състояние като туризма например. Това не е по силите на един кмет, затова е нужен диалог и с централната власт, смята Ковачев.

Той изрази категоричната си подкрепа към гранична полиция и действията на Вълкан Хамбърлиев, след чиято стрелба загина афганистанец, прекосил нелегално границата заедно с други 53-ма имигранти.

„Не е нормално да се нахлува в чужда територия и да се обвинява един човек, че си е свършил работата. Друг е въпросът, че няма достатъчно информация как точно се е случило всичко, но това е въпрос на разследване“, изрази мнение Георги Ковачев. Той обяви още, че ще подкрепи възможността да се гласува електронно на референдума, но изрази притеснение дали впоследствие електронният вот няма да стане обект на манипулиране.

Целият разговор е в аудиозоната.