Демонстрираха спасяване на човек, пострадал при катастрофа
Демонстрираха спасяване на човек, пострадал при катастрофа / netinfo

Пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично“ във Варна полицаи и пожарникари демонстрираха как спасяват пострадал младеж при катастрофа. Инициативата е съвместна между Община Варна, Областна дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На демонстрацията, посветена на Световния ден за възпоменаване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, присъства и народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Нели Петрова.

"Световният ден за за възпоменаване на жертвите при пътнотранспортни произшествия е само малка част от веригата, която се опитваме да променим. Тази година за съжаление жертвите по пътищата в нашата страна драстично се увеличиха. Не само днес, а всеки ден трябва да осъзнаваме, че човек е потенциална жертва на ПТП и да се стараем да опазим децата си и другите около нас", апелира Нели Петрова. Преди няколко години народният представител изгуби дъщеря си - Лора Казанлева, която бе блъсната на пешеходна пътека във Варна.

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата в цялата страна стотици хора губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е и броят на пострадалите с увреждания за цял живот.

На 15 ноември тази година отдаваме дълбока почит към жертвите и изказваме съболезнования към близките на пострадалите. На този ден изразяваме и нашата дълбока благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и всички, които ежедневно оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.