/ Добри Атанасов
Старши треньорът на БК "Черно море Тича" даде интервю за официалния сайт на НБЛ след загубата срещу "Академик Бултекс". Ето какво сподели той:

"Загубихме заради много лош процент на стрелба – 5 тройки от 34 опита. В тези 34 атаки за тройка поне 20 бяха изработени, свободни стрелби. Иначе момчетата се постараха в защита и ограничиха домакините до 70 отбелязани точки. 

Доволен съм от старанието и желанието на нашия отбор срещу отбор от първата четворка с амбиции в първенството. Ако 3-4 от тези далечни стрелби бяха влезли, срещата можеше да има друг развой. В плейофите ще играем срещу един от първите два отбора. И миналата година ни бяха отписали, гарантирам, че няма да се предадем. Вече имаме и по-дълга ротация."

Състезателят на варненци Цветослав Острев сподели следното след мача: "Играхме добре в защита, защото ограничихме противника до 71 точки. Все пак те играят много атакуващо. В нападение не се представихме добре, пропуснахме много отворени шутове. Няма как да бием с такъв процент в тройката, особено на чужд терен. Потенциалът ни е по-малък, откакто Боцка и Тубак ги няма. 5-6 човека изнасяме тежестта на срещите и класирането ни в момента е реално".
НБЛ