Дарик се разправи с “Труд” и “24 часа”, ред е на МСАТ
Дарик се разправи с “Труд” и “24 часа”, ред е на МСАТ / netinfo
С два гола на спортния репортер Добри Атанасов отборът на Дарик победи с 2:1 сборния отбор на “Труд” и “24 часа”. Мачът се игра снощи в зала “Конгресна” на ДКС като част от футболния турнир за медии послучай 15-ият юбилей на вестник "Позвънете".

На започналия снощи турнир се пуснаха общо 10 отбора. Тимът на Дарик се падна в група още с МСАТ и отбора на организаторите. В останалите две групи попаднаха РТВЦ "Варна", Пресцентър "Варна" и вестник "Варна" - в едната, и ТВ "Варна" и вестниците "Черно море" и "Народно дело"- в другата.

В мача, с който бе открит турнира, Дарик загуби с 0:1 именно от формацията на “Позвънете”. Единственият гол падна в края на мача, като минути преди това съдията Петър Стоянов отмени гол на Дарик.

В останалите мачове от снощи Пресцентър ”Варна” надделя с 3:0 над РТВЦ ”Варна”, а ”Позвънете” успя да излъже и МСАТ с 1:0, които пък от своя страна разбиха с 5 на 2 “часовете”. В друг мач ”Черно море” и телевизия ”Варна” завършиха 0:0.

От 20,30 часа тази вечер тимът на Дарик излиза срещу МСАТ в пряк двубой за второто място, което дава право на участие в полуфиналите.

Мачовете са от две полувремена по десет минути. Отборите са съставени от 5 полеви играчи и вратар.

"Позвънете къп" продължава до сряда. Мачовете се играят от 19 до 22 часа. В сряда са полуфиналите, мачът за третото място и финалът. Преди финала от 20 ч. в демонстратитен мач един срещу друг ще се изправят отборът на варненските спортни журналисти и формация на Двореца на културата и спорта.