Дарик бие наред на футболен турнир
Дарик бие наред на футболен турнир / netinfo

Отборът на Дарик стартира с две победи участието си в турнира по минифутбол за журналисти “Позвънете Къп”. Турнирът се провежда за втора поредна година, като мачовете се играят в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта.

В “Позвънете Къп" тази година участват 8 отбора. В едната група са радиата "Дарик" и "Варна, “Позвънете" и телевизия "Варна". В другата група жребият събра миналогодишният победител  "МСАТ", РТВЦ “Варна”, вестник "Черно море" и сборен отбор.

В мача на откриването тимът  на Дарик, подкрепен от колеги от Wave radio и БТА, победи само с 1 на 0 пряката конкуренция от радио "Варна". Във втория си мач Дарик се справи и с организаторите от "Позвънете". Тимът на радиото поведе през първото полувреме. Драматично се развиха събитията след почивката, когато вестникарите изравниха след щастлив рикошет. Минута преди края обаче Дарик успя да се добере до победата с ново попадение.

Между двете победи на Дарик тимът на  телевизия "Варна" успя да развали настроението на организаторите, като ги би с 1:0. Така символичните домакини загубиха шансове да се класират за следващата фаза на турнира.

От 19 часа във вторник са останалите мачове. В сряда са полуфиналите, за които се класират  първите два отбора в двете групи. Същата вечер е и финалът. Преди него организаторите са предвидили демонстративен мач между сборен отбор от журналисти срещу  представители на Спортна зала.