Дариха операционни маси на Очна болница
Дариха операционни маси на Очна болница / снимка: Пресцентър на Община Варна

С две нови операционни маси, германско производство, разполага вече екипът на Специализираната болница по очни болести за активно лечение във Варна. Те са предоставени от община Варна и са на стойност 36 000 лв.

„Благодаря на д-р Руслан Тошев и на неговия екип за отговорната и професионална работа при лечението на пациентите. В условията на криза община Варна полага много усилия да е в помощ на здравеопазването. Вярвам, че догодина средствата, които бяха заложени за закупуване на модерен микроскоп, ще бъдат осигурени и нужната апаратура ще бъде предоставена на болницата“, каза кметът на морската столица Иван Портних, който посети здравното заведение, за да види доставените операционни маси.  Той добави, че предстоят реформи в ресора на административно ниво – дирекцията „Социални дейности и здравно развитие“ ще бъде разделена на две, за да бъде осигурена по-добра степен на координираност и оперативност в работата на чиновниците.

„Вече изпробвахме новите придобивки, които са удобни както за пациента, така и за лекаря – благодарение на модерния дизайн на масите, пациентът може да бъде придвижван спокойно в операционната зала“, каза управителят на болница д-р Руслан Тошев.

Очна болница обслужва хората от Североизточна България, пациенти постъпват и от други части на страната, като на ден през здравното заведение минават между 15 и 40 души.