Данови обжалват мерките си за неотклонение
Данови обжалват мерките си за неотклонение / netinfo
Постановените от Варненския окръжен съд мерки за неотклонение "задържане под стража" на Веселин и Христо Данови ще бъдат обжалвани в 11 часа пред Апелативния съд. Очаква се защитата на Данов старши да поиска изменение на мярката му за неотклонение в “подписка”.

Варненският бизнесмен и общински съветник от Народняшката земеделска партия Веселин Данов, заедно със сина си Христо, местен парламентарист от същата партия, попаднаха в ареста на 12-ти септември следобед след полицейска акция в офиса на заложната им къща "ВИП" на бул. "Княз Борис I" 84.

Прокуратурата е повдигнала срещу Данов старши 3 обвинения, едното от които за ръководене на престъпна група.

Постоянна мярка “задържане под стража” съдът наложи и на останалите четирима задържани по случая - Асен Живков, Ивайло Иванов, Симеон Симеонов и Петър Петров. За Ивайло Иванов обвинението посочи, че са на лице гласови и писмени доказателства, които сочат, че от септември 2007 година до септември 2008 година е бил съдружник във фирма, която е била собственик на бар, в който той е работел като касиер. Момичета са наемани за сервитьорки, но са работели като проститутки. Симеон Симеонов също като другите задържани е обвинен за участие и организиране на престъпна група с цел склоняване към проституция и трафик на хора. Срещу тях също са повдигнати обвинения за съучастие в организирането на престъпна група.