Данов през сълзи: Невинен съм, пречупиха ни в ареста
Данов през сълзи: Невинен съм, пречупиха ни в ареста / netinfo
Данов през сълзи: Невинен съм, пречупиха ни в ареста
20331
Данов през сълзи: Невинен съм, пречупиха ни в ареста
  • Данов през сълзи: Невинен съм, пречупиха ни в ареста

„Девет месеца, ако вържеш едно куче на тъмно, както ни държаха нас - сигурно и вие ще подпишете за убийството в Далас (б.р. – на Джон Кенеди)”. С тези думи се обърна Веселин Данов към журналисти, след като той и синът му се признаха за виновни по повдигнатите им обвинения и получиха съответно 3 и 1 години затвор.

Всички адвокати ни съветваха да се борим докрай и аз им казах – елате при тези условия да се борите. Ако бях навън, никога нямаше да подпиша. Дължа го обаче и на сина си, който ще излезе след няколко месеца, заяви през сълзи Данов. Според него делото е трябвало да влезе в съда, но при равни условия, като всички обвиняеми бъдат извън ареста.

Това, в което ме обвиняват, са гнусни лъжи на трима души във Варна, добави общинският съветник. Той отрече да е продавал наркотици и поиска хората, твърдящи, че е вземал пари от проститутки, да минат детектор на лъжата.

Мястото в парламента не гарантира нищо. Аз не съм тръгнал да се крия там, пък и ме свършиха като личност и като човек, коментира Веселин Данов, който беше издигнат  за кандидат-депутат от “Обединение на българските патриоти”. Той заяви също, че е доведен до фалит заради запорираните му от комисията „Кушлев” сметки.

Цялото изявление на Веселин Данов и сина му Христо може да чуете в звуковия файл.