Данов болен, но остава в ареста
Данов болен, но остава в ареста / netinfo
Общинският съветник Веселин Данов остава в ареста, след като Варненският апелативен съд потвърди мярката му за неотклонение „задържане под стража”. Обжалването се гледа при закрити врата заради използваните при разследването специални разузнавателни средства..

Пред магистратите адвокатите на обвинения за ръководене на престъпна група, изнудване и притежание на придобити от незаконна дейност пари общинар представиха медицински лист със заболявания на клиента им. Според удостоверението Данов страда от бъбреци, дискова херния и хипертония. Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, след която отново ще решава дали да промени в по-лека мярката на общинския съветник.

На влизане в залата Веселин Данов заяви пред журналисти, че е невинен. Той се обърна към медиите с думите „Питайте Славков, Близнаците и БОП-аджиите".

Съдът остави в ареста без право на обжалване и задържаните с Данов - синът му Христо, Асен Живков, Ивайло Иванов, Симеон Симеонов и Петър Петров.

. С най-много обвинения - 5 на брой, е Ивайло, който освен участието в престъпната група ще бъде разследван за трафик на хора и свеждане към проституция. Такива са и обвиненията на Асен, а към Симеон е повдигнато обвинение за участие в организираната престъпна група.

Според събраните доказателства Данов-старши е ръководил група за склоняване към проституция. Симеонов е бил управител, а Ивайло - съдружник в заведението, където момичета са проституирали. Парите от престъпната дейност са били строго следени и отчитани.