Дакелите почистиха градинката на Мусала, търсят й осиновител
Дакелите почистиха градинката на Мусала, търсят й осиновител / „Обединени варненци за Варна”

„Обединени варненци за Варна”, известни още като „Групата на дакела”, реновираха основно градинката на паркинга на „Мусала” като част от проекта им „ГРАДЪТ Е НАШ”. В акцията се включиха и много граждани, които с участието си показаха, че искат да живеят в един по-чист и красив град. Градинката бе изцяло реновирана, изчистена, засети бяха цветя, изградена бе поливна система и районът там вече е свободна WiFi зона. Пейките бяха ремонтирани и боядисани, паметникът на Вапцаров бе почистен.

Още през седмицата „Обединени варненци за Варна” потърсиха съдействие на отговорните лица от общинска администрация, за да се прекрати и паркирането на автомобили по тротоарите около градинката. След съдействие и бърза реакция на директора на „Обществен ред и контрол” Стойчо Бакалов това вече е факт. Там вече няма спрели автомобили, а през седмицата ще бъдат поставени и ограничителни колчета.

От днес от НПО „Обединени варненци за Варна”  търсят,, осиновител" за тази нова и красива градинка, оборудвана с поливна система и свободен интернет, представител на бизнеса в града, който би се ангажирал с поддържането й. Идеята за осиновяването бе породена от липсата на доверие във фирмите, които поддържат зелените площи с договори за милиони левове към общината.