Да развеем трибагреника
Да развеем трибагреника / netinfo
За четвърта поредна година местната структура на ВМРО във Варна ще проведе инициативата "Развей българското знаме". Това ще стане навръх 22 септември - Ден на независимостта на България.

През миналата година в инициативата се включиха 212 варненци. Всички те издигнаха родния трибагреник на видно място в домовете си, след което се обадиха на воеводите, за да ги уведомят.

За всички патриотично настроени варненци от ВМРО отново са приготвили подаръци - енциклопедията на българщината - " ВМРО - Силата на българския дух", песнопойки и картички. Можете да ги получите и вие, ако се включите в инициативата. Телефоните за връзка с ВМРО-Варна са 63 33 80 и 0888 21 44 16.

Освен тази инициатива навръх предстоящия национален празник воеводите смятат да развеят от крепостта „Овеч” край Провадия 15-метров български флаг, като съществува идея знаме да се развее и от камбанарията на катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна.

Повече за инициативите на ВМРО в морската столица ще научите от координаторa на воеводите за Североизточна България Костадин Костадинов. Интервюто можете да откриете в прикрепения звуков файл!