Да помогнем на 5-годишната Гери, лекари й дават 6 месеца живот
Да помогнем на 5-годишната Гери, лекари й дават 6 месеца живот / Варна утре

Благотворителен базар набира средства в помощ на 5-годишната Гергана Цветанова, страдаща от тежко онкологично заболяване. Детето е с тумор в мозъка и метастази по костите и спешно се нуждае от 600 хил. евро за лечение в Германия, съобщи пред Дарик Даниела Иванова – организатор на кампанията. Родителите на Гери са подали документи във Фонда за лечение на деца в чужбина, но все още нямат отговор.

Заболяването на Гери е открито преди една година. Детето е лекувано в България, но безуспешно. Лекарите са дали 6 месеца живот на момиченцето и са посъветвали родителите да търсят терапия в чужбина, разказа Даниела. Детето вече е настанено в клиника в Кьолн, където му се правят изследвания.

За да помогнат на 5-годишното дете, доброволци организират благотворителен базар във Фестивалния и конгресен център. Той ще работи днес и утре. Щандът в подкрепа на Гери се намира във фоайето пред ресторанта, входът е от задната страна.

Всеки, който иска да помогне, може да си купи нещо от базара, или да занесе ненужни дрехи, играчки, сувенири, книги, бижута, и всичко, което може да се продава.

Може да помогнете и като преведете пари по сметката на Гери:

IBAN: BG59STSA93000024022242

BIC: STSABGSF

Tитуляр: Камелия Георгиева Младенова