/ снимка: Дарик Варна
Навръх 27 март - Световния ден на театъра, възпитаници на всички театрални школи във Варна, водени от актьори на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, ще дефилират в пешеходната зона на Варна от Сцена Филиал до входа на Морската градина. 

Флашмобът ще има 2 издания – първото тръгва в 12.00, второто – в  17.30 часа от Сцена Филиал. 

В този, станал вече традиционен, флашмоб за 27 март, младите театрали ще носят плакати на различни постановки, ще раздават флаери и ще приканват хората да заснемат кратки видеа от събитието, както и да ги качват във фейсбук страницата на театъра. Най-добрите 5 видеа ще бъдат възнаградени с двойна покана за спектакли на Варненския театър. 

В 18.00 часа пред Сцена Филиал възпитаници на театралните школи ще представят пред  зрителите избрани от тях текстове, посветени на театъра. 

В 19.00 часа, преди премиерата на мюзикъла за деца и възрастни „Приключения опасни със герои сладкогласни“, арт-директорът на театър„Стоян Бъчваров“ Веселина Михалкова ще прочете Посланието за Световния ден на театъра, което в този ден стига до любителите на театъра в цял свят. Ще бъдат връчени и наградите „Златна маска“, традиционните отличия на Варненския театър за журналисти. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК