Четирима от бандата силоваци остават в ареста
Четирима от бандата силоваци остават в ареста / netinfo
Варненският апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд от 7 юни, с което 4-ма мъже, обвинени за участие в организирана престъпна група за изнудване и отвличане, остават в ареста, съобщиха от пресслужбата на съда.

Варненците Петър Благоев, Мирослав Михалев, Ангел Колев и Николай Тошев бяха задържана в началото на месеца при специализирана полицейска акция. По данни на Варненската полиция членовете на "наказателната бригада" отвличали улични наркопласьори и след побой и заплахи принуждавали дилърите да работят за тях.

Задържаните са на възраст от 20 до 32 години. Според обвинението ръководител на бандата е Николай Тошев. Петият от групата - Николай Илиев се намира на лечение в болница, което накара съдът да отложи разглеждането на жалбата му за 19 юни.

Въпреки първоначалния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията, за които групата е обвинена, бяха мотивите на съда. Богатото съдебно минало на петимата мъже и съпротивата, оказана от някои от тях при задържането им са сред основанията на Апелативния съд, да потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража".

Всичките 5-ма задържани са вече осъждани. Студентът задочник Петър се намира в изпитателния срок на друга присъда на Окръжния съд. Мирослав също е бил осъждан, а Ангел изтърпява наказанието си "лишаване от свобода" в настоящия момент.

Определенията на Апелативния съд са окончателни.