„Черно море-Тича” официално открива ДЮШ
„Черно море-Тича” официално открива ДЮШ / Добри Атанасов

В неделя, на 2-и октомври в 17:00 часа в спортна зала „Христо Борисов” официално ще бъде открита баскетболната школа за деца и юноши на „Черно море-Тича”. Това стана ясно на пресконференцията на баскетболния клуб днес.  На нея присъстваха изпълнителният директор на клуба Борис Стоянов, треньорът Спас Натов, неговият помощник Георги Бакалов, състезателят Станислав Цонков и директорът на дирекция Спорт при община Варна Кристиян Димитров.

„Създали сме много сериозна организация съвместно с Община Варна, с асоциация „Докосни дъгата”. Част от събитието ще бъдат и състезатели по баскетбол в инвалидни колички, хора с увреждания. Искаме да присъства и министър Кралев, който да открие това представяне. Надяваме се на присъствието на кмета на Варна Иван Портних. Общината ни помогна много по отношение на комуникацията с директори по училищата, създаване на групи по училищата на територията на Варна. Помогна ни по отношение на финансирането на дейността на клуба в посока ДЮШ”, коментира на пресконференцията днес изпълнителният директор на клуба Борис Стоянов.

„Павлин Николов е човекът, който финансира всички дейности и в мъжкия отбор и в ДЮШ, откакто бе създаден „Черно море-Тича”. Предстои и подписване на договор с „Порт Варна”, които ще продължат макар и в по-редуциран размер да подпомагат баскетболния клуб. Това се случи и благодарение и на Община Варна и кмета Иван Портних. И други фирми се ангажират да подпомагат финансово клуба”, каза още Стоянов.

 

Старши треньорът на „Черно море-Тича” Спас Натов  разкри, че в понеделник и вторник предстоят две нови контроли на тима. Съперник на варненци ще бъде тимът на „Ямбол”. Селекцията в тима вече е приключила, като ще бъдат привличани само състезатели от собствената школа. Натов говори и за останалите тимове в НБЛ. Той отличи отборите на „Лукойл Академик”„Берое”, „Рилски спортист”, както и „Балкан”, които според него са с крачка пред останалите.