Черно море без победа на Лаута в А група
Черно море без победа на Лаута в А група / Gong.bg

Черно море продължава да търси първата си победа като гост на Локомотив Пд в А група. В изиграните досега 38 мача в Пловдив домакините са спечелили 26, а в 12 са завършили наравно. Головата разлика е 80-25 за Локомотив. Това разкри за Дарик и Гонг футболният статистик от Варна Иван Карабаджаков. "Моряците" имат негативната серия от 12 поредни загуби до момента като гости на Локото.  Най-голямата загуба в А група също са я инкасирали срещу "смърфовете": 1-8 през пролетта на 2004-а година, когато излизат в шампионатен мач с юношеската си формация. Локомотив е единственият шампион на България, който през годините е без домакинска загуба срещу утрешния си съперник.

Утрешният двубой ще бъде под № 76. В изиграните мачове между двата тима в А група "моряците" са спечелили 19, загубили са 32, а равенствата са 25. От настоящите футболисти на Черно море Георги Илиев, Георги Божилов и Миро Манолов са се разписвали с екипа на варненци в мрежата на съперника.

Любопитен е фактът, че първият мач между двата тима въобще в елита е през далечната 1948-а година, когато се изправят още в 1-ия кръг на новоучредената А Група.Тогава мачът в Пловдив завършва наравно 1-1. За домакините се разписва Христо Бъчваров, а за "моряците" Младен Джуров.