Чавдар Трифонов: Ударите ме направиха по-силен
Чавдар Трифонов: Ударите ме направиха по-силен / снимка: Реформатори и Патриоти – Решението за Варна

„Тежките компроматни атаки, черният пиар и клеветите в предизборната кампания ме направиха по-силен като човек. Те показаха, че съм на прав път, че говоря истината и съм заплаха за статуквото, което вече 15 години потиска развитието на родния ми град. Не случайно най-тежките атаки към мен дойдоха след като заговорих срещу монопола при изпълнението на инфраструктурните поръчки на общината и за правото на варненци да се произнасят по най-важните въпроси за града чрез местни референдуми.” Това заяви кандидатът за кмет на „Реформатори и Патриоти – Решението за Варна” Чавдар Трифонов, малко преди да дари кръв днес сутринта. Той се отзова на поканата на Кръвния център, отправена към кандидат-кметовете на Варна.

„Кръводарявам два пъти годишно, защото вярвам, че това е най-малкото, което можем да направим като човеци”, смята кандидатът на Реформатори и патриоти. У нас всеки ден близо 1000 души имат нужда от кръвопреливане, поне 500, от които са децата. Като председател на сдружение "Възход за Варна" на 14 юни т.г. той призова варненци да се включат в Световния ден за доброволно кръводаряване и даде пример.

„Защото човешкият живот е безценен, а ние можем да помогнем за опазването му като отделим по половин час два пъти в годината да посетим Кръвния център”, смята Трифонов.

Преди деня за размисъл Чавдар Трифонов призова варненци да бъдат активни на 25 октомври. „Защото има много по-страшно нещо за един град от корупцията в местната власт и то е апатията на гражданите му”, категоричен е председателят на гражданско сдружение „Възход за Варна”. За втори път по време на кампанията си той цитира Елиф Шафак от „Учителят”: „Градовете се крепят на духовни стълбове. Те отразяват като огромни огледала сърцата на жителите си. Ако тези сърца помръкнат и изгубят вяра, градовете също губят блясъка си.”

„Не губете вяра, варненци! Изборът е във вашите ръце и нищо не е предопределено!”, призова съгражданите си Чавдар Трифонов. „Около всеки един сигурно има поне двама скептици, които ви говорят, че изборите са нагласени и че не е възможно градът да се управлява от честен, силен и достоен кмет. Аз бих им отговорил с цитат от любима детска книга, която преди време четях на дъщеря ми: „Човек не може да вярва в невъзможни неща. - Смея да ти кажа, че не си се упражнявала достатъчно, каза Царицата (Луис Карол, "Алиса в огледалния свят").”