Чавдар Трифонов: Има компромиси, които не мога да поема
Чавдар Трифонов: Има компромиси, които не мога да поема / снимки: Дарик Варна

Има компромиси, които не мога да поема, и това е причината да откажа да се присъединя към групата на „Реформатори и Народен съюз". Това заяви Чавдар Трифонов, избран за общински съветник от „Реформатори и патриоти - решението за Варна". Не стана обаче ясно дали решилият да бъде независим общински съветник умишлено сгреши името на коалицията.

Преди днешното първо заседание на Общинския съветник Трифонов обяви във Фейсбук профила си, че ще положи клетва като независим съветник заради „дълбоки разломни линии" с останалите петима от коалиция „Реформатори и патриоти - решението за Варна", които успяха да влязат в местния парламент.

„Това, че не успяхме да конституираме групата в очаквания вид и която да отразява резултатите от изборите, не е такава новина. Във всички случаи има тежки разделителни линии и ще бъде по-честно и към варненци, и към нашите избиратели, да си ги кажем направо. За мен днес е първа крачка в Общинския съвет, първа крачка в това поприще и трябва да я направя правилно", коментира водачът на листата с кандидати за общински съветници на коалицията, регистрирала втори резултат на местния вот.

Чавдар Трифонов Има компромиси които не мога да поема
netinfo
Чавдар Трифонов се поздравява с Иван Портних, който наскоро го победи за втори път на кметски избори

Съветникът бизнесмен сподели, че няма да бъде изцяло опозиция на управляващите. „Ще подкрепя всичко конструктивно и добро. За всяко нещо, което смятам, че е в ущърб на варненци или не отразява по най-добър начин бъдещето на този град, смятам ясно да изразя мнението си".

Трифонов, който за първи път става общински съветник, е на мнение, че възнагражденията на местните парламентаристи в момента са „прекалено големи и не отразяват реалността". По думите му, да си общински съветник не е работа.

Чавдар Трифонов сподели, че се надява да намери компромис между бизнеса си и работата в градския парламент.