Част от кокаина, хванат на Мартиника, трябвало да мине през Варна
Част от кокаина, хванат на Мартиника, трябвало да мине през Варна / netinfo
Част от кокаина, открит на яхтата “Океански бриз”, която бе заловена от френските власти преди близо месец на карибския остров Мартиника е трябвало да бъде разтоварен в пристанище Варна, научи Дарик радио. Според източници от Областната дирекция на полицията в морския град тримата българи които в момента се намират в затвора на острова са от Варна.

Яхтата “Океански бриз” бе арестувана от френския патрулен кораб “Ла Фуйоз”, след като екипажът и от трима българи и един турчин се опита да запали плавателния съд и да изхвърли товара в морето. След проверката се оказа, че на борда на яхтата има само около 600 килограма наркотик.

Информация на Дарик радио сочи, че част от стоката е трябвало да бъде разтоварена в испанското пристанище Коста дел Сол, а останалата част в българското пристанище Варна.

Кокаинът е бил част от голям канал за трафик на дрога контролиран от две български престъпни групи в Испания. Миналата седмица испанската полиция залови втора яхта, носеща името “Океански вятър” с близо 4 тона кокаин на борда на 300 мили от град Кадис. На борда й бяха задържани и трима българи от София, Шумен и Кнежа.