Бързи и изобретателни
Бързи и изобретателни / netinfo
Трима варненци разработиха модел на спортен автомобил, който по нищо не отстъпва на "Ферари" и "Ламборджини". Моделът все още е в процес на разработка, но след приключването му се очаква на бял свят да се появи спортна кола с мощност до 460 конски сили, която ускорява от 0 до 100 км/ч за време под 5 секунди.

Те се казват Иван Иванов, Иван Стойневски и Бранимир Добрев. При работа по един проект за чужбина, голяма шведска компания проявява интерес към тримата варненци. От тях се иска да изработят дизайн на спортен автомобил, който да участва в "24-те часа на Льо Ман" - едно от най-престижните автомобилни състезания в света.

Въпреки че предложеният от тях модел не е одобрен, ентусиазирани от идеята, дизайнерският екип твори модел след модел. Проектът, наречен "Wildcat"/или на български “Рис”/, е плод на едногодишна работа на изобретателите. Това е пета тяхна разработка. Варненските дизайнери са разработили още модел на градски автомобил с три колела. Работят и върху вариант спортната кола да се задвижва с електродвигател.

Повече за “Рисът” и неговите създатели ще научите от звуковия файл!