Бъчварова за последните социологически проучвания: Около празници настроенията са по-особени
Бъчварова за последните социологически проучвания: Около празници настроенията са по-особени / netinfo

Около празници настроенията са по-особени, което се отразява и на резултатите от проведени тогава социологически проучвания. Това мнение изрази вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя коментира анкетите сред избиратели, проведени между 27 декември и 5 януари, които показват много малка разлика между резултатите на ГЕРБ и БСП.

„Аз лично като социолог допреди 7-8 години не съм разчитала на резултати, събирани в този период", заяви Бъчварова. По думите й, тогава хората се чувстват по-щастливи от празниците и подаръците, които получават.

„Резултатите показват, че има политическа динамика. Това означава, че процесите могат да бъдат повлияни в една или друга посока. Анализът на резултатите от президентските избори показва, че резултатът на новия президент Радев не се дължи единствено на подкрепата от БСП. Не трябва да ги отъждествяваме по никакъв начин", коментира вицепремиерът по коалиционната политика. По думите й случайно форумът на ГЕРБ в неделя съвпада като дата на провеждане с церемонията по встъпване в длъжност на новия президент.

Румяна Бъчварова разкри, че вече е попълнила вътрешната анкета на ГЕРБ за това с кои партии членовете биха искали се направи коалиция и с кои - не.

„Винаги съм казвала, че коалиционните ни партньори трябва да бъдат от семейството на Европейската народна партия", посочи тя, без да разкрива за кои партии е гласувала в анкетата.