Бранимир Балачев: Не приемам скока на данъците във Варна
Бранимир Балачев: Не приемам скока на данъците във Варна / netinfo
Валентина Николаева е името на новият председател на варненската структура на ПД “Социалдемократи”. Това съобщи областният лидер на партията Бранимир Балачев. Тя членува в организацията от година и половина. По професия е инженер, управител и собственик на фирма.

На провелата се снощи градска конференция на движението е избран и нов управителен съвет от 11 души. Досегашното ръководство не се справи с поставените задачи, затова трябваше да го сменим, заяви Балачев. Партията се нуждае от нов стил на управление и свежи идеи, за да привлече нови съмишленици и симпатизанти, добави той.

След загубата на “Социалдемократите” на местните избори, варненската организация е отчела грешката си, че не е потърсила подкрепата на още политически партии. Затова за предстоящите парламентарни избори ще търси коалиция с други политически сили и в национален мащаб. Като потенциални партньори Бранимир Балачев посочи ВМРО, Движение “Георгьовден”, БЗНС, “Новото време” и “Лидер”. Основната идея е създаването на Единна социалдемократическа партия в България и в тази насока вече текат преговори, допълни той.

Ние следим какво се случва във Варна и поставяме своите въпроси в местния парламент чрез съветниците на ГЕРБ, тъй като с тези от БСП не сме в добри отношения, призна регионалният лидер на ПД “Социалдемократи”. Той заяви категорично, че не приема “поголовното вдигане на данъци във Варна” и посочи като пример Аксаково, където те не са увеличени с нито един процент. Балачев атакува и безпрецедентното според него теглене на кредити от общината за инфраструктурни промени, които биха довели града до тежко финансово положение.