Борят леда с луга и пясък
Борят леда с луга и пясък / netinfo

Пътищата във Варненско са частично заледени и заснежени, но проходими при зимни условия, съобщиха за Дарик от Областното пътно управление. Няма участъци, затворени за движение.

Борбата със заледяванията ще бъде приоритетна задача пред община Варна, реши кризисният щаб вчера. Основните пътни артерии в града ще се обработват с луга и пясък по стръмните места. Тротоарите и някои пешеходни зони – главно подходите към здравните заведения, училищата и детските заведения, ще се опесъчават с осолен пясък. Прогнозата на синоптиците е тази обстановка да продължи най-малкото до четвъртък.

По-голямата част от магазините, заведенията и  различните офиси са почистили тротоарите пред себе си, за разлика от пространствата пред жилищните блокове и къщите, посочват от общината.

Училищата работят нормално. Вчера рекорден брой деца са посетили детските градини – 7073. В детските ясли са били 906 деца. Здравните и социалните заведения работят нормално. Има  известно увеличение на травмите в  резултат на заледяванията. Договорено е освен „Св.Анна”, Военноморска болница също да се включи в обслужването на гражданите с травми.

Няма  сериозни проблеми с електроснабдяването. В и К са отстранили 7 аварии вчера и имат заявка за отстраняване на още 6 днес. Макар и с леко забавяне сметоизвозването се осъществява по график и в пълен  обем, уверяват от общинската администрация.