/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов ще заведе на море, макар и за ден, френския президент Еманюел Макрон. Двамата ще почиват заедно в резиденция "Евксиноград", в компанията на първата дама на Франция Брижит Макрон, пише "24 часа".

Почивката е насрочена за 24 август, а от следващия ден започва официалната програма на френския държавен глава у нас, уточняват запознати.

Както бе официално обявено пред ден, Еманюел Макрон ще посети България на 25 август по покана на държавния глава Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов. Теми от дневния ред на Европейския съюз, европейската перспектива на страните от Западните Балкани, охраната на външните граници на ЕС, както и въпроси на двустранното сътрудничество между България и Франция, се очаква да бъдат сред акцентите по време на срещите на френския президент у нас.

С кратката си почивката по родното Черноморие, френският президент ще стане втория политик от такъв висок ранг, който ще гостува на Борисов на морето. Първият бе председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който е бил гост на Борисов 2 пъти.

Иначе и това лято премиерът Борисов не смята да си взима дълъг отпуск, посочва изданието. Вместо това лидерът на ГЕРБ ще заложи на дълги уикенди по морето, които ще съчетава с посещения по работа по Черноморието.

Правителството твърдо ще работи през целия отпускарски август и Борисов твърдо няма намерение да пропуска негово заседание.