/ iStock/Getty Images
"От на 3 септември болничните легла във Варненско за пациенти, заразени с коронавирус стават 500", съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция във Варна д-р Дочка Михайлова.

Продължават прегледите в COVID зоните във варненските ДКЦ-та

Тя уточни, че в момента има осигурени 388 легла, от които 158 са свободни. За последната седмица има седем нови случая на заразени медицински работници, допълни Михайлова. Една група в детска градина е поставена под карантина.

Регистрирани са и два случая на гнезда на заразени. В лесничейството в Шерба има открити девет болни, а в Българския морски квалификационен център петима служители са дали положителни резултати.

"Броят на поставените дози ваксини в региона е 155 291, като 70 195 души са с приключена имунизация. Кметовете на общини в региона вече са засилили контрола и навсякъде се вземат по-сериозни ограничителни мерки, особено за масовите прояви", допълни областният управител на Варна Марио Смърков.

117 новозаразени във Варненско

Той уточни, че Вълчи дол и Суворово, където има големи пазари всяка седмица, са в готовност да преустановят тази дейност. Смърков допълни, че през последната седмица контролните институции във Варна са извършили над 700 проверки в магазини, заведения, бензиностанции.

Съставени са седем акта и са образувани две досъдебни производства срещу хора, неспазващи задължителната карантина.
БТА